Vägen till jobb på industri – går via bemanning.

Två av tre industriföretag använder bemanning, det uppger Kompetensföretagen. Enligt samma undersökning säger alla större industriföretag (+ 250 anställda) att man använt bemanning de senaste åren och över 90 procent av företagen uppger att man är nöjd. Vägen in till jobb går via bemanning.  

Bemanning är mycket viktigt för industriföretagen. Bemanning hjälper företagen att hitta och ha rätt mängd medarbetare tillgänglig så snabbt som möjligt. Några andra skäl till varför bemanning är viktigt inom industrin är:

  1. 1. Effektivitet och produktivitet; Rätt antal medarbetare är avgörande för att produktionen körs smidigt utan onödiga produktionsstopp. Att ha rätt antal medarbetare på rätt plats och med rätt kompetens är avgörande för att upprätthålla hög produktionskapacitet.
  2. 2. Kvalitetssäkring; Rätt bemanning spelar en viktig roll i att säkerställa att produkterna (eller tjänsterna) uppfyller ställda kvalitetskrav. Rätt bemanning minskar helt enkelt risken för fel och brister som kan leda till defekta produkter eller tjänster.
  3. 3. Säkerhet; Rätt bemanning är också viktigt för att säkerställa säkerheten på arbetsplatsen. Bristfällig bemanning och stress på arbetsplatsen kan leda till olyckor och skador.
  4. 4. Flexibilitet; Bemanning kan justeras beroende på produktionsbehoven. Det innebär att när efterfrågan ökar, kan fler medarbetare anställas för kortare eller längre uppdrag för att hantera den förändrade arbetsbelastningen.

Sammanfattningsvis är rätt bemanning avgörande för att industrin ska kunna fungera smidigt, effektivt och säkert, vilket inte minst Kompetensföretagens undersökning visar. Tveka inte att kontakta oss på TopWork så berättar vi mer om hur vi arbetar med bemanning och rekrytering så att det passar just dina behov!  

Vid tangenterna – Peter Hogla, VD.

© Topwork Sverige AB

Sekretesspolicy | Visselblåsare